Jaleko
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bira ve yumuşak beyaz peyniri bir kapta iyice çırpın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayıp, yarısına peynirli harcı fırça yardımıyla sürün. Diğer yufkaları ortadan ikiye kesin. Peynirli harcın üzerine yarım yufka yerleştirin. Üzerine peynirli harç sürüp, yine yufka koyun. Yarım yufkalar ve peynirli harç bitene kadar işleme devam edin. En alttaki yufkanın harçsız tarafını, diğer yufkaların üzerine kapatın. Çay bardağının ağız kısmı ile yuvarlaklar kesin. Kestiğiniz yuvarlakların malzemeyle özleşip, daha iyi kabarması için tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün bol kızgın yağda kızartın.
Sofra’da Bu Ay
- Bağ Bozumu Sofrası
- Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
- Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL