İspanyol Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda 3 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biberler, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krep için, tüm krep malzemesini çırpma teli ile karıştırın. Süzgeçten geçirip yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Hamur malzemesi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kreplerin içine hazırladığınız soğanlı harcı pay edin. Rulo şeklinde sarıp, uçlarının açılmaması için uçlarına yumurta akı sürün. Krepleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Sıcak soya sos ile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL