Ispanaklı Bulgurlu Börek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yufkaları üst üste koyun. Daha sonra dörde bölerek büyük üçgenler elde edin. İç harcı hazırlamak için, bulguru kapaklı bir kaba alıp, üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika şişmesini bekleyin. Tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince doğranmış mantar ilave edin. Harlı ateşte mantar suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış ıspanak, bulgur, toz şeker, tuz ve baharatları ilave edin. Ispanak yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Yufkaların kalın kısımlarına hazırladığınız harçtan koyun. Yanlarını ortaya toplayıp sarın. Uç kısımlarının açılmaması için suya batırın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzerleri iyice kızarana kadar pişirip sıcak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.