Ispanaklı Pastırmalı Volovan
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Milföy hamurlarından bir su bardağının ağzı ile daireler çıkartın. Çıkan dairelerin yarısının da ortalarını çay bardağı ile kesin. Alta bir büyük daireyi koyup kenarlarına yumurta akı sürün. Üzerine ortası kesik daireyi yerleştirip kenarlarına da yumurta sarısı sürün. Diğer milföyleri de aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Diğer taraftan soğanı margarinde kavurun. İnce kıyılmış ıspanak, beyaz peynir, pastırma, tuz, pul biber ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Fırından çıkardığınız volovanların içine ıspanaklı harçtan paylaştırıp tekrar sıcak fırına verin. 5 dakika pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL