Gerdan Böreği

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Gerdan etini temizleyip yıkayın ve haşlayın. Suyunu süzdüğünüz etleri ince ince didikleyin. İçine tuz ve karabiber katıp karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Her parçanın ortasına et koyup, sigara böreği gibi sarın. Yufkaların üzerine sıvı yağ ve su karışımı sürüp fırında kızartın. Daha sonra kenarları yüksek bir tepsiye börekleri dizin. Üzerine 4 kepçe sıcak et suyu gezdirin. Sıcak fırına sürün. Börekler et suyunu içine çekinceye kadar pişirin. Daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve 3 çorba kaşığı tereyağında yakılmış pul biber gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...