Galeta Unlu Poğaça
ORTA
18 ADET
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İç malzemesi için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın. Patatesler soğuyunca kabuklarını soyun ve çatalla iyice ezin. Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Hamur için margarin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıpyuvarlayın. Her bir parçayı elinizle açıp, içine hazırladığınız patatesli karışımdan yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzeri renk alana kadar pişirip servis yapın.AŞÇININ NOTUPoğaçaların sadece üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. Aksi taktirde tepsiye yapışabilirler.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL