Fırında Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Makarnayı tuzlu suda bütün olarak haşlayın ve süzün. Tencereye 3 çorba kaşığı yağı alıp, eritin. Süzülen
    makarnayı içine atıp, iyice harmanlayın. Ayrı bir kasede sütü, yumurtaları, tuz ve karabiberi çırpın. Kaşar peynirinden 2 çorba kaşığı kadar ayırıp, kalanını sütlü karışıma ekleyerek, karıştırın. Bu karışımı tenceredeki makarnaya ilave edip, iyice harmanlayın. Bir fırın kabını yağlayıp, hazırlanan makarnayı içine dökün. Üzerine, ayırdığınız kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından alıp, dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...