Fesleğen Soslu Patlıcanlı Makarna

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanı alaca soyun. Küp doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. İyice kurulayarak, sıvıyağda kızartın. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alıp, yağını süzün. Soğanı piyazlık, biberleri halka, domatesi küp doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırın. Soğanı yağda kavurun. Sırasıyla biber, domates ve kızartılmış patlıcanları da sosa ekleyin. Fesleğenleri irice kıyıp, sosa ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Haşlanmış makarnanın üzerine yayıp, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Bağ Bozumu Sofrası
  • Bağışıklık Dostu Mevsim Menüleri
  • Konuk Şef Can Aras'la Sofraya Özel
ve Daha Fazlası ...