Dizmene

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sıvı yağ ile margarini karıştırın. Un, yoğurt, tuz, sıvı yağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın. Mayalanması için kenara alın. İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvı yağda soteleyin. Nohudu ilave edin. Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Hamurları 1 mm kalınlığında açın. Sıvı yağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın. Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...