Dizmene

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Sıvı yağ ile margarini karıştırın. Un, yoğurt, tuz, sıvı yağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın. Mayalanması için kenara alın. İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvı yağda soteleyin. Nohudu ilave edin. Karabiber, pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Hamurları 1 mm kalınlığında açın. Sıvı yağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın. Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin. 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...