Cevizli Soğanlı Börek

ORTA 12 KİŞİLİK

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için piyazlık doğranmış soğan, ceviz, ufalanmış peynir, pul biber, karabiber ve tuzu harmanlayın. Ayrı bir yerde unun ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, yoğurt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip karıştırın. Azar azar ılık su ilave edip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerini kapatıp, 30 dakika dinlendirin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Unlu zeminde merdane yardımıyla fırın tepsinizin ebadında açın. Bir parça hamuru fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine harcı yayın. İkinci parça hamuru açıp tepsiye yerleştirin. Kenarlarının açılmaması için elinizle bastırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyip servis yapın.

    AŞÇININ NOTU
    Hamur malzemesine kattığınız yoğurt hafif sulu olursa, hamurunuz daha yumuşak olur.
AŞÇININ NOTU
Hamur malzemesine kattığınız yoğurt hafif sulu olursa, hamurunuz daha yumuşak olur.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.