Briöş

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Elediğiniz unu, bir hamur tahtasının üzerinde dörde bölün. Sonra da dörde bölünmüş olan undan yalnız bir bölümünün ortasını havuz gibi açın. Buraya maya ile birlikte 2 çorba kaşığı ılık su katın. İyice yoğurun. Hamurun üzerine diğer üç kısma ayırdığınız unu da örtüp mayalı hamur kabarana dek yarım saat dinlendirin. Kabaran hamura 1 adet yumurta ve 2 adet yumurta sarısını katıp yoğurun. Pudra şekeri, tuz katıp hepsini iyice yoğurun. Sonra da bu hamura tereyağını katıp tekrar yoğurmaya devam edin. Yağı iyice hamura yedirin. Sonra hamuru içi yağlanmış bir tencereye oturtun. Hamurun üzerini hafifçe yağlayıp kabarması için sıcakça bir yerde 1 saat dinlendirin. Bir saat sonra kabarmış olan bu hamuru 12 eşit parçaya ayırıp, bunları avucunuzda yuvarlayın. Sonra bu yuvarlak hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Hamurlar bir misli daha kabarıncaya kadar ılıkça bir yerde tekrar dinlendirin. Sonra kabarmış olan hamurların üzerine, bir tabak içinde çatal ile çırpılmış yumurta sarısını fırça ile sürün. İnce kıyılmış fındık serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.