Beyza Be Cihet-i Börek-i Makiyan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamuru için unu düz bir zemine koyup ortasını havuz gibi açın. Su hariç bütün malzemeyi üzerine ilave edip karıştırın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerine nemli bir bez örterek 15 dakika dinlendirin. İç harcı için yumurtaları haşlayın. Soyup ince doğrayın ve kenara alın. Tavuğu 5 su bardağı suda haşlayın. Sudan alın ve ılındıktan sonra didikleyin. Tereyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış soğanı sote edin. Üzerine tavuk etini ekleyin. 5 dakika karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu katın. Yumurta, baharat ve tuz ilave edip karıştırın. Dinlenen hamuru bezelere ayırın. Bir adet bezeyi un serperek açın. Açtığınız hamurun yarısına aralıklarla tavuklu harçtan koyun. Boşta kalan kısmı harçlı kısmın üzerine kapatın. Harçların bulunduğu noktaların etrafına elinizle hafifçe bastırın. Harçlı kısımları su bardağı ağzı ile keserek çıkarın. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Bol yağda kızartarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.