Balkabaklı Muska

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Haşlanmış bal kabağını püre haline getirip, derin bir kaba alın. Üzerine ceviz, pudra şekeri ve tarçın ekleyip, iyice karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın. Üç parmak genişliğinde, uzun şeritler halinde kesin. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın. Her şeridin içine harç yerleştirip, muska şeklinde katlayın. Kızgın sıvı yağda kızartıp, fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine çıkarın. Servis tabağına yerleştirin ve pudra şekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
  • Geçmişten Geleceğe Gastronomi
  • Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...