Balkabaklı Bazlama

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurtanın sarısına, pekmezi, sütü, portakal kabuğu rendesini, zeytinyağını ekleyip karıştırın. Ardından ceviz ve kabağı ilave edin. 1 su bardağı unu, karbonatla karıştırın ve ekleyin. Bir kasede yumurta akını bir fiske tuz ile kar haline getirin ve hepsini karıştırın. Bu aşamada biraz dikkatli olmak gerekiyor; karışımın rengi tek renk olunca, karıştırmayı hemen bırakın. Yapışmaz yüzeyli tavada, yağ eklemeden, karışımdan birer çorba kaşığı alıp tavaya atarak, önlü arkalı iyice kızartın. Isının çok yüksek olmamasına dikkat edin. Üzerini pekmez ve iri dövülmüş ceviz ile süsleyebilirsiniz.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.