Bagel

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı ılık su ve toz şeker ile karıştırıp, 3 dakika dinlendirin. Derin bir kaba 2 su bardağı un ile tuzu eleyip, mayalı karışıma katın. İyice karıştırıp, birbirine yedirin. Kalan unu da ekleyip, iyice karıştırın. Düz bir zemine un serpip, hamuru 5 dakika yoğurun. Sert bir hamur elde edin. Yoğurduğunuz hamuru, zeytinyağı sürülmüş bir kaseye alıp, üzerine bir bez örtün. Hamur iki misli kabarana dek dinlendirin ve 10 bezeye ayırın. Elinizde yuvarlayıp, 4 dakika dinlendirin. Parmağınızla üstten ve alttan hamurların ortalarına bastırarak delik açın. 30 dakika daha dinlendirin. Haşlamak için büyük bir tencerede 2 litre suyu kaynatın. İçine toz şeker ekleyip karıştırın. Kaynayan suyun içine her seferinde 3 bagel atın ve her iki yüzünü de haşlayın. Önceden ısıtılmış ve yağlı kağıt kaplanmış fırın tepsisine, aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz susam ve haşhaş tohumu serpip, 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.