Yufkalı Şiş Kebap

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KEBAP için kıyma, soğan, maydanoz, kırmızı biber, ezilmiş sarmısak, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Düz bir zemin üzerinde elinizle yuvarlayarak, büyük bir rulo yapın. Ruloyu buzdolabında 3 saat dinlendirin. Yufkaları düz zemin üzerine, üst üste, aralarına sıvıyağ sürerek yayın. Dört kenarını içe doğru katlayıp, büyükçe bir kare elde edin. Yufkanın bir kenarına kebabı yerleştirip, rulo şeklinde sarın. Daha sonra dilimleyip, şişe geçirin. Izgarada pişirip, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...