Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETLERİ bir tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvıyağı ekleyin. Soğanlardan 1-2 dakika sonra salçayı da ekleyin. Suyunu ilave edip etler pişene kadar kaynatın. Kerevizleri ve havuçları yıkayıp soyun. Kerevizleri irice, havuçları ise yuvarlak doğradıktan sonra ete ekleyin. Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Diğer taraftan yoğurdu yumurta, limon suyu ve tuzla birlikte çırpın. Üzerine pişirdiğiniz yemeğin suyundan 3-4 çorba kaşığı ekleyip yeniden çırpın ve karıştırarak yavaşça tencereye ekleyin. Kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL