Yeşil Biberli Et
Malzemeler
Yapılışı
-
1
WOK'A 1.5 su bardağı sıvıyağı alıp iyice ısıtın. Dana etini bu yağda 30 saniye kadar kızartın. Sonra eti yağdan çıkartıp süzülmeye bırakın. Aynı wok'a, kalan 1.5 su bardağı sıvıyağı ilave edin. İçine dolma biber, havuç, taze soğan ve sarmısak ilave edin. Yüksek ateşte tahta bir kaşık yardımıyla 2-3 kez çevirip içine pişmiş dana etini ve tavuk suyunu koyun. Tuzunu ilave edin. Tavuk suyu kaynamaya başladığında 2 çay kaşığı nişastalı suyu tencereye alıp sosu özleştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL