Terkib-i Çesiddiye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nar ekşisi, bal ve suyu bir kasede iyice karıştırın. Eti tencereye alıp, kapağını kapatın. Et suyunu ve yağını salınca kapağını açın ve çevirerek kavurun. Üzerine nar ekşili karışımı ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte (suyu azalırsa sıcak su ekleyerek) 40 dakika pişirin. Diğer taraftan tuz ekleyip yoğurduğunuz kıymadan, fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Bademleri kaynar suya atıp 15 dakika bekletin. Sudan alıp, kabuklarını soyun ve ikiye bölün. Kuru eriklerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. 40 dakikanın sonunda et yumuşamaya başlayınca, önce köfteleri ve bademi, 15 dakika sonra erik, kayısı ve dilim elmaları tencereye ekleyin. Tuzunu ayarlayıp 20 dakika daha pişirin. Nişastayı gülsuyu ile açın. Ocaktan almadan önce tencereye katın. Karıştırıp bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.