Teriyaki Soslu Biftek

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bifteği 4 eşit parçaya kesin. Döverek yufka inceliğinde biftek elde edin. Kaşar peynirini parmak kalınlığında kesin. Bifteklerin ortalarına koyup, sarın. Açılmaması için çöp şişle tutturun. Tuz ve karabiber serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 4 dakika pişirin. Teriyaki sos ve mevsim sebzeleriyle servis yapın. Teriyaki sos: Soya sosu, ketçap, toz şeker, elma suyu ve karabiber 10-15 dakika kaynatılır. Mısır nişastası eklenip ocaktan alınır. Teriyaki sos, yoğun kıvamlı, tatlı-ekşi bir sos çeşididir. Teriyaki sosu marketlerden temin edebilirsiniz.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...