Taraklık Sarma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    KUZU pirzolaları kemiklerinden ayırın ve döverek açın. Kıymayı, kıyılmış sarımsak ve maydanozla karıştırın. İri doğranmış badem ve bütün fıstığı ilave edin. Kuzu kokusu baharatı için tüm baharatları bir kapta karıştırın ve cam kavanoza doldurun. Köftenin içine 1 tatlı kaşığı kuzu kokusu baharatı, tuz ve pul biber koyup, 2-3 dakika yoğurun. Bu karışımı 15 parçaya ayırın ve her birini dövülmüş kemiksiz pirzolalara sardıktan sonra jüt ipiyle bağlayın. Bağlama işi bittikten sonra zeytinyağında kızartın ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı et suyu ve 1 su bardağı sirke koyup, 1 saat pişirin. Gerekirse, bir saat sonra içinden sarmaları alıp, suyu koyulaşsın diye 30-45 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...