Soslu Biftek ve Sebzeli Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tüm terbiye malzemesini bir kaba alıp harmanlayın. Biftekleri terbiyeye ekleyip en az iki saat içinde bekletin. Tavayı kızdırıp etleri terbiye harcıyla birlikte tavaya aktarın. Etlerin her iki yüzünü de dörder dakika pişirin. Ocağı kapatıp tuz serpin. Etleri bir tabağa alıp üzerine başka bir tabak kapatıp dinlendirin. Diğer taraftan pilavı hazırlayın. Yapışmaz yüzeyli tavaya zeytinyağı ve tereyağını alıp küp doğranmış havuç ve kabağı 5 dakika sote edin. Daha sonra üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ilave edin. Pirinçler beyazlaşana kadar kavurun. Üzerine su ve tuz ekleyin. Kapağını kapatıp 15 dakika pişirin. Altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyarak 10 dakika dinlendirin. Mısır ekleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL