Şehzade Köftesi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KIRMIZI mercimeğin üzerine çıkacak kadar su koyup, bir tencerede kapağı kapalı olarak, kısık ateşte kaynatın. Blendır ile püre haline getirip, soğumaya bırakın. Kıyma, maydanoz, yumurta akı, sarmısak, soğan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Soğuyan mercimek püresini de ilave ederek, iyice yoğurun. Kıvamı yumuşak ise galeta unu ilave ederek, koyulaştırın ve 20 dakika dinlendirin. Mantarların hepsini bir boyda olacak şekilde doğrayın. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve çamfıstığı ile karıştırın. Dinlendirilmiş köfteyi bir-iki parmak kalınlığında ve oval şekilde açıp, mantarlı karışımı içine yerleştirin. Köfteyi rulo biçiminde katlayarak, alüminyum folyoya sarın. 200-230 derece fırında pişirin. Bir yufkayı yayın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve ikinci yufkayı koyun. Yanlarından katlayarak, kare haline getirdiğiniz yufkaların üzerine fırından alınmış köfteyi koyarak, katlayın. Son olarak yufkanın üzerine eritilmiş tereyağı sürün ve tekrar fırına verin. Üzeri kızarınca fırından alın. Garnitür için, soğanları salatalık doğrar gibi doğrayın. Havuçların kabuklarını soyup, rendeleyerek, dikdörtgen şeklinde kesin. Kırmızı biberi ince ince kıyın. Tereyağını eritin ve sıvıyağı ilave edin. Doğranan malzemeleri ekleyin. Küp küp doğranan domatesler ve yemek harcını ekleyerek, iyice karıştırın. Kıvamınca su ilave edin. Çiğ krema, mısır, tuz ve kırmızı biberi de ekleyerek, ocağı kapatın. Sos malzemelerinin hepsini son olarak ayrı bir kap içerisinde birbiri ile karıştırın. Köfteleri verev olarak dilimleyip, servis tabağına alın. Garnitür ve sos ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...