Salçalı Dana Rosto
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ETİ, 4 parça olacak şekilde dilimleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun.Isındıktan sonra et dilimlerin önlü arkalı kızartın. Ayrı bir tavaya aldığınız 1 çorba kaşığı zeytinyağındapiyazlık doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı kısık ateşte soteleyin. Salçaları ilave edin ve sotelemeyedevam edin. Süt ve suyu katıp, bir taşım kaynatın. Tane karabiber ve tuzunu ekledikten sonra tavayıocaktan alın. Kızarttığınız eti ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın ve üzerine salçalı suyu gezdirin. Öncedenısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL