Pideli Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için derin bir kapta kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, tuz, karabiber ve pul biberi iyice yoğurun. Harçtan küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle şekil verip, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Sebze harcı için iri küpler halinde doğranmış kabak, dörde bölünmüş soğan ve halka kesilmiş kırmızı biberi, sıvı yağda hafifçe soteleyin. Sos için biber salçasını su ile tavaya alın ve 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Pideleri dilimleyerek, servis tabağına alın. Üzerine salçalı sosu gezdirin. Sebzeli harcı üzerine yayın ve en üste de köfteleri yerleştirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL