Patlıcan Yatağında Kuzu İncik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sıvı yağı bir tencereye alıp üzerine kuzu incikleri koyun. 10 dakika çevirerek kavurun. Üzerine doğranmış soğan, sarımsak ve salçayı ilave edin. Soğanın rengi dönünce suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bir buçuk saat pişirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Daha sonra inciklerin kemiklerini ayırın. Diğer taraftan patlıcanların üzerine bir çatalla delikler açın ve ocakta çevirerek közleyin. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup iri doğrayın. Servis tabaklarına közlenmiş patlıcanı paylaştırın. Kuzu incikleri üzerine koyun. Dilimlenmiş zeytin, kiraz domates ve kekikle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
  • Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
  • Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...