Mantarlı Pilav Üzeri Kuzu Kol
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 KUZU kol için eti tuz ve karabiber ile ovalayıp tencereye yerleştirin. Üzerini dört parmak geçecek kadar su ekleyip 1 saat haşlayın.
2 Eti tavaya alıp, sıvı yağda önlü arkalı hafifçe kızartın.
3 Mantarlı pilav için yıkanıp suyu iyice süzülmüş pirinci, 1 çorba kaşığı tereyağı ve sıvı yağ karışımında kavurun. Kakule,karanfil ve tarçın ekleyip karıştırın.Et suyu ilave edip, tencerenin ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince ocaktan alın.
4 Ayrı bir yerde doğranmış mantarı 1 tatlı kaşığı tereyağında kavurun.Zerdeçal, yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine mantar ekleyin.Eti yerleştirip, kiraz domateslerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL