Kuzu Etli Dereotu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Zeytinyağını bir tencereye alıp, piyazlık doğranmış soğanı bir iki çevirin. Üzerine eti koyup, kısık ateşte suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra irice kıyılmış dereotu, şeker, tane karabiber ve tuzu üzerine ekleyin. Kalan suyu ilave edin ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer taraftan küçük bir kapta limon suyu ve unu çırpın. Dereotu yumuşayınca unlu karışımı üzerine gezdirin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra altını kapatın ve sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL