Kurufasulye Püresi Eşliğinde Gülsulu Biftek Dilimleri
Malzemeler
Yapılışı
-
1
ÖNCELİKLE etleri sıvıyağ, gül yaprağı ve gülsuyu karışımında yarım saat bekletin. Diğer taraftan püre için kurufasulye ve pirinci bir tencereye alın. Üzerine süt, karanfil ve kuruüzüm koyup, kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. İçine tereyağı, tarçın, tozşeker, gülsuyu ve dövülmüş damla sakızını koyup, karıştırın. Birkaç dakika sonra ocağı kapatın ve karanfilleri içinden çıkarın. Marineettiğiniz etleri yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı kızartın. Kızaran etleri küçük parçalar halinde dilimleyin veyarısını servis tabağına alın. Üzerine kurufasulyeli karışımı koyun ve kalan et dilimlerini en üste dizin. Gül yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL