Kolay Analı Kızlı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohutu akşamdan ıslatın. Köftelik bulgurun üzerine baharatları koyup, iki parmak geçecek kadar kaynar su ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak 20 dakika bekletin. Bir tencereye, doğranmış soğanın yarısını ve zeytinyağının yarısını koyun. Salçayı ilave edin. 3 su bardağı sıcak su ekleyip, kaynayınca nohutları da katın ve 15 dakika pişirin. Şişen bulguru geniş bir tepsiye alıp, üzerine ince kıyılmış maydanozu, kalan soğanı, dövülmüş cevizi, yağsız kıymayı ve 1 çay bardağı suyu ekleyerek 15-20 dakika yoğurun. Macun kıvamına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Bu harçtan fındık ve ceviz büyüklüğünde toplar yaparak, kaynayan nohutlu salçalı suyun içine atın. 10-15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...