Köfteli Brüksel Lahanası

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Brüksellahanalarını yarı yarıya haşlayıp süzün. Diğer tarafta köfte için kıyma, rendelenmiş soğan, ekmek içi, soya sosu, yumurta, tuz ve karabiberi yoğurun. Ceviz büyüklüğünde top köfteler hazırlayıp kızgın yağda kızartın Sos için süt, mısır nişastası, rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuz ve karabiberi muhallebi kıvamında pişirin. Isıya dayanıklı bir kabı yağlayın. Lahana ve kızarmış köfteleri kaba dizin. Üzerine
    sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarmadan önce kalan rendelenmiş kaşar peynirini üzerine dökün. Birkaç dakika bekletip fırından çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...