Kitel

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1 BulguruN üzerine 2 su bardağı sıcak su döküp, ıslatalım. Kapağını kapatıp, 5 dakika yumuşayana dek bekletelim. 2 Bu arada 2 çorba kaşığı sıvıyağda soğanı pembeleşene dek kavurup, kıymayı ekleyelim. 3-4 dakika daha kavurup, tuzunu ve karabiberini ayarlayarak ateşten alalım. Yumuşayan bulgura yumurtayı, 5 çorba kaşığı unu ve tuzu ekleyip, arasıra su serperek hamur gibi olana dek yoğuralım. 3 Bulgur hamurundan yumurta kadar parça alıp, yuvarlayalım. İç kısmını oyarak kıymalı harcı içine doldurup, ağız kısmını kapatalım. İki elimizle avucumuzun içinde yassıltarak düzgün yuvarlak bir şekil hazırlayalım. Diğer tencerede suyu kaynatıp, 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. Köfteleri ekleyip, 5 dakika haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alarak, servis yapalım.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...