Kırmızı Mercimekli ve Sebzeli Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın (et pişene kadar gerekirse üzerine sıcak su ekleyin). Sıvıyağı ayrı bir tavaya alıp, ayıklanmış arpacık soğanları kavurun. Üzerine verev doğradığınız havuç ve çarliston biberleri ilave edin. Salçayı da ekledikten sonra, bir-iki kez çevirip ocaktan alın. Et yumuşayınca sebzeleri ve yarım haşladığınız mercimeği üzerine ekleyin. 1-2 dakika birlikte sote edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.