Kırmızı Mercimekli ve Sebzeli Et

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kırmızı mercimeği yarı yarıya haşlayıp süzdükten sonra kenara alın. Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek pişmeye bırakın (et pişene kadar gerekirse üzerine sıcak su ekleyin). Sıvıyağı ayrı bir tavaya alıp, ayıklanmış arpacık soğanları kavurun. Üzerine verev doğradığınız havuç ve çarliston biberleri ilave edin. Salçayı da ekledikten sonra, bir-iki kez çevirip ocaktan alın. Et yumuşayınca sebzeleri ve yarım haşladığınız mercimeği üzerine ekleyin. 1-2 dakika birlikte sote edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereye 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın. Maydanozla süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...