Kırım Kebabı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Eti bir parmak kalınlığında uzun şeritler halinde doğrayıp kenara alın. Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyduktan sonra bir çatalla ezin. Jülyen (kibrit çöpü şeklinde) doğranmış patatesi sıvıyağda kızartın. Güveç kabının dibine patlıcanı yerleştirin. Üzerine kızartılmış patates ve çırpılmış yoğurdu koyun. Diğer taraftan bir tavaya tereyağı, et, küp doğranmış domates, tuz, kekik, karabiber ve pulbiberi alın. Et yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen etli karışımı güveçteki yoğurdun üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL