İzmir Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kıymayı, köfte harcını ve 3 bardak suyu bir kaba aktarıp iyice yoğurun ve 2 parmak kalınlığında şekiller verin. Sıvı yağı tavaya aktarıp kızdırın. Köfteleri yağın içine atıp, arkalı önlü kızartın. Köftelerin yağını süzdürüp tencereye aktarın. Tavada kalan yağda, küp doğranmış domatesleri ve salçayı soteleyin. Salçalı domates sotesini köftelerin üzerine gezdirin. Son olarak üzerine 1 su bardağı sıcak suyu döküp, 25-30 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL