İç Baklalı Fırın Köfte

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    SIVIYAĞI bir tencereye alıp üzerine baklaları, tozşeker ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak 4-5 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış soğanları ekleyip karıştırın. 1-2 dakika sonra suyunu ilave edin ve 2 dakika sonra ocaktan alın. Baklaları, kullanacağınız fırın kabının tabanına yerleştirin. Köfteleri hazırlamak için kıymayı geniş bir kaba alın. Üzerine soğanı rendeleyin. Islatılıp suyu süzülmüş bayat ekmeği, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak köfteler hazırlayarak fırın kabındaki baklaların üzerine yerleştirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında köfteler pişene kadar tutun. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...