Hurmalı ve Sebzeli Kuzu
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcan ve kerevizi soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Renkli biber ve yeşil domatesleri de aynı şekilde doğrayın. Mısır yağı ve tereyağını bir tencereye alın. Kuşbaşı kuzu etini ekleyip, pembeleşinceye kadar soteleyin. Pembeleşen etleri, yağını süzerek tencereden alın. Aynı yağda arpacık soğanları pembeleştirin. Üzerine mısır unu ve biber salçasını ekleyip karıştırın. Üzerine ikiye bölünmüş hurmaları, sebzeleri ve suyu ekleyin. İlk kaynadığında karışımın üzerindeki köpüğü alın. Rendelenmiş zencefili ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce yeşil domatesleri ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL