Hamurlu Kebap

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İç malzeme için tencereye yağı alıp kızdırın. Fıstığı kavurup, bir kenara alın. Yağa küçük doğranmış soğan ve
    havuçları atıp kavurun. Eti ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup, üzerine ince kıyılmış sarmısak ve maydanozu ekleyin. Un, fıstık, kimyon, tuz, karabiber ve suyu koyun. Et suyunu iyice çekene kadar pişirin. Ateşten alıp bir kenara bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için de un, süt, yumurta ve tuzu yoğurun. Hamurdan 8 beze koparıp, yemek tabağı büyüklüğünde açın. Sıvıyağı çok hafif kızartın. Kızaran hamuru kaseye kenarları dışarıda kalacak biçimde yerleştirin. İçini iç harç ile doldurun. Kenarlarını da içe doğru kıvırarak kürdanla tutturun. Ters çevirerek bir fırın kabına yerleştirin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...