Güveçte Kurşun Aşı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Nohutu akşamdan ıslatın.
    Ertesi gün suyunu değişip haşlayın.

    Köftesi içini, bulguru yarım bardak sıcak suyla ıslatıp şişmesini sağlayın.
    İçine yumurtayı, tuzu, biberi ve unu ekleyip ele yapışmayacak şekilde yoğurun. Gerekirse un ekleyin.
    Misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve unlanmış tepsiye dizin.

    Tereyağını güveçte eritip yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun.
    Ardından kuşbaşı eti ilave edip karıştırın.
    Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
    Nohutu, tuzu, biberi ekleyip karıştırın.
    Üzerini geçecek kadar su ilave edip 15 dakika pişirin. ( suyu normalden biraz fazla ekleyin)
    Sürenin sonunda köfteleri ilave edip köfteler yumuşayana kadar pişirin.

    Diğer yanda terbiyesi için, ymurta sarısını ve limon suyunu karıştırın. Yemeğin suyundan ilave edip iyice çırpın ve bu karışımı tekrar yemeğe ilave edin.
    Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp naneyi ilave edin
    Sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...