Feijoda

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Fasulyeyi akşamdan ıslatıp, ertesi gün suyunu süzün. Yeniden üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Suyunu daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Yapışmaz yüzeyli tavada küp doğranmış soğan ve bütün sarımsakları soteleyin. Salça ekleyip sotelemeye devam edin. Ayrı bir yerde eti suyunu bırakıp yeniden çeken dek soteleyin. Et yumuşayınca, üzerine soğanlı karışımı ilave edin. Haşlanmış
    Meksika fasulyesi ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Defne yaprağı, halka doğranmış kırmızı biber, sivri biber, doğranmış sucuk ve sosis ilave edip sotelemeye devam edin. Fasulye suyu, zeytinyağı ve limon
    kabuğu ekleyip pişmeye bırakın. Güveç kaplarına alıp, sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...