Etli Şevket-i Bostan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şevket-i bostanı ayıklayıp, yıkayıp, limonlu suda bekletin. Eti, piyazlık doğranmış soğan ve iri kıyılmış
    sarımsakla düdüklü tencereye alıp kavurun. Suyunu salıp çekince, şevket-i bostanı ekleyin. Üzerine
    biraz su ilave edip, tuz ve beyaz biber ekleyin. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika pişirin. Terbiye
    için 1 adet yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Şevket-i bostanın suyundan kaseye biraz ekleyip
    karıştırın, tencereye ilave edin. 1-2 taşım kaynatıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...