Etli Lahana Turşusu Yemeği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Lahana turşusunu irice doğrayıp sudan geçirin. Fazla tuzunu almak için geniş bir kaba alıp üzerine su ilave edin. Birkaç kere suyunu değiştirerek 2 saat suda ekletin. Süzüp kenara alın.Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyin ve suyunu çekene dek pişirin. Tereyağını tencereye ilave edin. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı katın. Soğanın rengi dönünce, lahana turşusunu tencereye alın. 10 dakika karıştırarak kavurun ve salçaları ilave edin. Bir-iki çevirip üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirip bulguru katın. Suyu azalırsa ilave ederek et tamamen yumuşayana dek pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL