Etli Ayva (Sefercelliye)
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BADEMLERİ sıcak suda 5 dakika bekletip, kabuklarını soyun. Kuru kayısıları 2-3 saat suda bekletin.Yumuşayınca sudan alıp ikiye bölün. Balı 1 su bardağı suda eritin.Eti yıkayıp, bir tencereye alın.Kapağını kapatıp, kısık ateşte suyunu ve yağını salmasını bekleyin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp,eti orta ateşte karıştırarak kavurun. Tuzunu ayarlayıp, ballı suyu katın. Kısık ateşte, tencerenin kapağı kapalıolarak et yumuşayana dek pişirin. Kayısıları ve ikiye böldüğünüz bademleri tencereye ekleyin.Diğer taraftan, ayvaları soyup, her birini 8 parçaya bölün. Çekirdek yataklarını ve sert kısımlarını çıkarın. 3 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Ayvaları tavaya düzgün bir şekilde sıralayın ve her iki yüzünü çevirerekkızartın. Daha sonra tencerede pişmekte olan etin üzerine ekleyin.Ayvaları kızarttığınız tavaya 1 subardağı su koyup kaynatın. Daha sonra tencereye katın. Şeker ve tuz ekleyin. Kısık ateşte 20-25 dakikapişirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL