Elbasan Tava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YIKAYIP süzdüğünüz kuşbaşı dana eti, tereyağı, kabukları ayıklanmış bütün soğan ve defne yaprağını tencereye alın. Etler suyunu salıp, çekene dek kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyerek etler yumuşayana dek pişirin. Daha sonra bir fırın kabına alın. Yumurta, yoğurt, un ve limon suyunu fazla çırpmadan karıştırın. Servis tabağındaki etin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldığınızda maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL