Elbasan Tava
Malzemeler
Yapılışı
-
1
YIKAYIP süzdüğünüz kuşbaşı dana eti, tereyağı, kabukları ayıklanmış bütün soğan ve defne yaprağını tencereye alın. Etler suyunu salıp, çekene dek kavurun. Su, tuz ve karabiberi ekleyerek etler yumuşayana dek pişirin. Daha sonra bir fırın kabına alın. Yumurta, yoğurt, un ve limon suyunu fazla çırpmadan karıştırın. Servis tabağındaki etin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından aldığınızda maydanozla süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL