EKMEK AŞI (PAPARA)
Osmanlı mutfağının bilinmeyen lezzeti
Malzemeler
Yapılışı
-
1
1 BAYAT ekmeği kuşbaşı doğrayın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafifçe kızartın ve servis tabağına alın.
2 Tereyağını bir tavaya alıp, yemeklik doğranmış soğanı pembeleştirin.Üzerine kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Üzerine 3 su bardağı sıcaksu ilave edin. Bir-iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın.5 dakika dinlendirdikten sona ekmeklerin üzerine gezdirin.Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.Aşçının notu:Arzunuza göre, yemeği servis ederken yoğurdun üzerine tereyağında yakılmış pul biber gezdirebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL