Biberli Pastırmalı Biftek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BİFTEKLERİ düz bir zemine alıp üstlerine tuz, karabiber ve biberiye serpin. Közlenmiş kırmızı biberleri boylamasına bölün. Her bifteğin üzerine bir dilim kırmızı biber ve pastırma koyun. Rulo yapıp açılmaması için iple bağlayın. Diğer taraftan brüksellahanalarını tuzlu suda haşlayıp süzün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritip, hazırladığınız et rulolarını ve kıyılmış sarmısakları tavaya koyun. Etleri arkalı önlü kızartıp tavadan alın. Pırasayı önce boylamasına ikiye kesin. Daha sonra verev alarak incecik doğrayın. Kalan tereyağını biftekleri pişirdiğiniz tavaya alıp, üzerine 1 çorba kaşığı biber salçası ve doğranmış pırasaları ilave edip kavurun. Su, 1 çay kaşığı tozşeker ve karabiberi de ekleyin. Pırasalar yumuşayınca haşlanmış brüksellahanalarını ekleyip, etleri yeniden tavaya alın. 5 dakika daha pişirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL