Beykoz Kebabı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Etleri bütün olarak bir çorba kaşığı sıvıyağda kızartın. Patlıcanları dilimleyip, onları da kızartın. Dilimlenmiş domates ve dolmalık biberleri kızartın. Etin üzerine patlıcanları sarın. Domates ve biberi de üzerine kürdanla tutturun. Sos için, margarini eritin. Küçük doğranmış soğanı yağa ekleyin. Unu katıp kavurun. Ardından salça ekleyin. 2 su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi ilave edip, kaynamaya bırakın. Sos sıcakken etin üzerine gezdirip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...