Bayat Ekmekli İncik Dizme
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İNCİKLERİ tuz ve karabiberle harmanlayın. Sıvıyağ, tereyağı ve incikleri tencereye alın. İnciklerin her iki tarafını kızartın. Küp doğradığınız havuç, kereviz, patates ve soğanı, ince kıydığınız sarmısağı, küp doğradığınız kırmızı biberi, domatesi ve defne yapraklarını ekleyin. Son olarak suyunu ayarlayıp 30 dakika pişirin. Diğer taraftan bayat ekmek içi, yumurta, kıyılmış soğan-sarmısak, fesleğen, nane, rendelenmiş kaşar peyniri, süt ve tereyağını derin bir kapta karıştırın. Karışımı yağladığınız cam bir fırın kabına boşaltın. Kaşık yardımıyla düzelterek susamı serpin. 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabağına bir parça incik dizmesi, bir parça bayat ekmek püresi yerleştirerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL