Baklalı Yahni

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    BAKLAYI temizleyip arzunuza göre doğrayın ve kenara alın. Eti kuşbaşından biraz daha irice doğrayın. Havucu soyup halka halka doğrayın. Kerevizi rendeleyin. Kereviz sapı kullanacaksanız ince kıyın. Sarmısakları dövün. Domateslerin çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin. Soğan ve maydanozu ince kıyın. Sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Etleri kızartıp kenara alın. Tavadaki yağın üzerine soğan ve sarmısağı ekleyip bir-iki çevirin. Daha sonra havuç ve kerevizi ekleyip birlikte sote edin. Karışımı bir tencereye aktarıp üzerine rendelenmiş domates, salça, karanfil, defne yaprağı, su, şarap ve maydanozun 4/3'ünü ekleyin. Bir-iki çevirdikten sonra etleri, tozşekeri, tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kuzu eti kullandıysanız 45 dakika, dana eti kullandıysanız bir buçuk saat pişirin. Yemeği ocaktan almanıza yarım saat kala, ayıkladığınız baklayı tencereye ekleyin. Piştikten sonra servis tabağına alın. Kalan maydanozu ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...